keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Bussien minuuttinäytöt maaseudulle!

Helsingissä on näyttöjä joka paikassa siitä, kuinka monen minuutin päästä tulee bussi, ratikka, metro tai juna, mutta maallapa ei ole, ei ole edes juna-asemilla kaikilla näyttöä. Kun kunnassa ei ole montaa pysäkkiä, niin mikä vaiva olisi sellainen näyttö tehdä? Paljon turhempaankin on rahaa pistetty.
Kaikkein parhaimmassa skenaariossa eletään jonkinlaista 1950-lukua, jossa aikataulut on paperilapulla Matkahuollon ikkunassa.

Ymmärrän, että joillakin iskee tuhoamisvimma, jos aikataulu on pysäkkikatoksessa, tai siis, no, en ymmärrä.

Vehmaalla bussi valitsikin toisen reitin. Yritin liftata eteenpäin, mutta olisi pitänyt tietää jo aikaisemmista kokemuksistani, etten liftaamalla pääse minnekään. Onneksi taapersin oikealle pysäkille, ettei olisi tullut tunnin verran odotusta lisää.

Pyhärannassa bussi otti kyytiin jokaisen, joka vähän heilutteli tien varressa. Sitten, kun seisoin pysäkillä, niin bussikuski valitti minulle, että se on väärä pysäkki, olisi pitänyt odottaa edellisellä pysäkillä. Suuresta armeliaisuudesta hän kuitenkin otti minut kyytiin, seuraava bussi olisi tullut vasta iltapäivällä. Näyttötaulu olisi auttanut tässäkin tilanteessa.

Ei voi maksaakaan mahdottomia. Miksi minuutti Helsingissä merkitsee enemmän kuin monta tuntia maaseudulla.

Uusikaupunki on hidas kaupunki, mutta tajusin
 sen vasta lähdettyäni sieltä pois. 

Hidas kaupunki Uusikaupunki: torikahvilaa ei olla keritty avata vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti